קניית ציוד לטיול

כחלק מהכנות לטיול תרמילאים ותכנונו, צריך גם לתת את הדעת על ציוד לטיול.

    
הוצאות ציוד לטיול עשויות להגיע לסכומים גבוהים ולהשתוות לכרטיס הטיסה שנרכש באלפי שקלים.
    

  • האם זה מוצדק?
  • האם יש אפשרות זולה יותר להשיג את הציוד?
  • מה באמת צריך וכדאי לקנות לקראת טיול תרמילאים?

    

    

כיום, המגוון של הביגוד, הציוד והגאדג'טים למטיילים אדיר. חברות רבות ומותגים עולמיים תופסים את מקומם בחנויות המטיילים, והמחירים בחנויות אלו גבוהים מדי.

    
ביגוד איכותי הכולל ציוד טרמי (חולצות וגרביים בעיקר), מעילים נגד רוח וגשם, מכנסי טיולים מתפרקים וביגוד מנדף זיעה הופכים להיות ברשימת הציוד חובה בכל חנות. פריטים אלו בגלל המותג שלהם, החומרים המתוחכמים והמתקדמים מהם הם עשויים וכמובן צו האופנה יקרים ומגיעים למאות שקלים לפריט.

    
סוגים שונים של תרמילי מסע וגם תיקי יום שעולים מאות עד אלפי שקלים תלוי במותג וגודל התיק.
עולם שלם של גאדג'טים כל שנה גדל. החל מחבל לתליית כביסה, מנשאי מים, אולרים למיניהם, שקיות אטומות למים, סטיק לייט, כרית סליפי ועוד....

    

האם יש הצדקה להוצאה הכספית הגבוהה על ציוד?

    
אילו פריטים חשוב לקנות משלל הפריטים הממלאים רשימות אין סופיות של ציוד לטיול?

    

באתרי הטיולים וכמובן בחנויות הטיולים יש "רשימות ציוד חובה" לטיול שכוללות 30-40 פריטים. לדעתי 50 אחוז מהפריטים לא צריך ועוד 30-40 אחוז צריך אבל לא הייתי רוכש אותם בחנות הטיולים. לדוגמא, מכנסי טיולים זה פריט חשוב. אבל כדי שיהיה לכם אותו תאלצו להיפרד מ- 250-350 ₪ למכנס טיולים אחד. לעומת זאת אפשר לרכוש דגמ"ח ארוך או שלושת רבעי בשוק רמלה או שוק ראש העין או חנויות זולות אחרות ב- 40 ₪ וזה גם יעשה את העבודה מצוין. אפשר גם לקנות במחירים מצחיקים במדינות היעד כמו הודו, נפאל, ומדינות דרום אמריקה.

    

אדגיש ואומר שכמובן מי שמצטייד בכל הביגוד האיכותי, בתרמיל מסע ותיק יום איכותיים, בנעליים נוחות ועמידות במים ומתפנק בשלל גאדג'טים, כנראה שהטיול שלו יהיה נוח יותר. ומי שהפרוטה מצויה בידו ויכול ומוכן להשקיע אלפי שקלים בציוד אני ממליץ לו לרכוש ציוד איכותי.

    

אבל גם מי שהחליט לחסוך ולקנות רק את ההכרחי, אולי נרטב קצת יותר וגם כנראה יהיה לו קצת פחות נוח לפעמים אבל אני לא בטוח שהוא נהנה פחות מאשר המטייל הראשון.

    

בטיול הראשון שלי בתאילנד-נפאל-לאוס, רכשתי תרמיל איכותי (890 ₪), נעליי רייכלין טובות (550 ₪) 2 חולצות טרמיות (100 שקל כל אחת) ועוד קצת שנוררתי כל מיני פריטים שלא ממש היו בשימוש, והיה לי טיול מעולה וחוויתי ביותר.

    

הרבה מהדברים רכשתי בחו"ל. חלק מהדברים בעיקר לפני טרקים שכרתי בעיירות המוצא  לדוגמא: בנפאל רכשתי מעיל פליז ב- 25 ₪ ששירת אותי נאמנה ומעיל נגד גשם ב- 80 ₪  ששירת אותי ברמה סבירה.

    

בראייה לאחור, לא היה חסר לי כלום למעט מעיל נגד גשם וקור איכותי.

    

    

מה הציוד חובה שצריך לטיול?

    

לטעמי הדברים שהם חובה וכדאי לקנות אותם כבר בארץ ולא להתפשר על איכותם:

    

  • תרמיל 60-70 ליטר איכותי – עלויות נעות בין 700 ועד 2000 ₪. המחיר לטעמי לא אומר כלום. כיוון שגם תרמיל ב- 700-800 ₪ של חברה טובה עם אחריות לכל החיים, כל עוד הוא נוח לכם על הגב זה מצוין (כן כן... תבקשו להעמיס בו קצת משקל, לשים אותו על הגב ולהסתובב בחנות ולהרגיש אותו).
    את התרמיל שלי ששימש אותי 10 שנים (4 שנים נטו ב-10 טיולי תרמילאים שונים) רכשתי באחד מסניפי ריקושט בעלות של 890 ₪ של חברת the north face.
        
  • נעלי טרקים טובות – נעליים איכותיות של חברה טובה מחומרים דוחי מים ועם סוליה עמידה לתנאים קשים והכי חשוב שישבו לכם נוח על הרגל.
        
    יש היום בחנויות העודפים נעליים טובות במחיר מוזל שנע סביב 300-500 ₪. בד"כ אלו נעליים של שנה קודמת וזה מספיק בהחלט. לא צריך ללכת על הנעל החדשה ביותר שבד"כ מחירה ינוע בסביבות 750-900 ₪.
        
  • מעיל גשם ורוח איכותי – גם מחמם וגם חוסם כניסת מים. חשוב בטרקים וטיולי יום. במדינות רבות גשם זה עניין שבשגרה ולכן מעיל איכותי, יפה ואופנתי זה השקעה שווה שגם כאן בארץ תשתמשו בה רבות.

    

    

איך אפשר להוזיל את העלויות?

    

דבר ראשון, להבין לאן אתם נוסעים, לברר עם עצמכם את אופי הטיול וכך בעזרת חברים, פורומים ובעלי ניסיון להבין מה באמת אתם צריכים לטיול שאתם מתכננים.

    
אם תעשו את זה ולא תרוצו ישר לקנות ע"פ רשימות או המלצה של חבר מסוים שהטיול שלו היה בעל אופי שונה, תוכלו לחסוך הרבה כסף בכל שלא תרכשו ציוד מיותר.

    

ושהבנתם איזה ציוד אתם צריכים לטיול שלכם, ישנן כמה אפשרויות להוזיל עלויות:

 

        

  • השאלת ציוד - האפשרות הטובה ביותר היא לשנורר מחברים.
    כולנו יוצאים לטיול כי אח גדול, חברים מהצבא או הלימודים יצאו, חזרו, סיפרו ואנחנו נדלקנו. זה אומר שאת הציוד אפשר להשיג מהם, להשאיל אותו ולהחזיר להם בגמר השימוש. ממילא לרוב המטיילים הציוד יושב בבוידם מעלה אבק עד הטיול הבא שבד"כ ידחה וידחה עד אחרי הלימודים, החתונה, הילד שיגדל, פנסיה.....
        
  • לוחות יד שנייה - לפני שרצים לקנות ציוד, אני ממליץ לבדוק בלוחות יד שנייה על ציוד שמטיילים שטיילו כמה חודשים ולאחר מכן רוצים למכור את הציוד שרכשו. המחירים בד"כ יהיו חצי מהמחיר המקורי ואפילו פחות והציוד בד"כ מצוין. קצת מלוכלך ואולי פה ושם שריטה או פרימה קלה, אבל גם כשתרכשו מוצר חדש, אחרי טרק אחד או שניים הציוד שלכם יהיה בערך באותו מצב. אני טיילתי עשרה טיולים עם אותו תרמיל, ולא רצתי כל שנה לרכוש תרמיל חדש.
         
    לחצו כאן ללוחות ציוד יד שנייה >>
        
  • רכישת ציוד מאתרי אינטרנט – ברחבי הרשת יש אתרים רבים למכירת ציוד למטיילים, 
             
    כמו כן יש לא מעט קופונים בנושא של טיולים וקמפינג.
    יש גם אתרים בחו"ל כמו EBAY ודומיו שמוכרים ציוד טיולים וחלק קטן מהחנויות שם שולחות לישראל.
        
    זו אפשרות טובה להוזיל עלויות אבל צריך להיזהר ולקחת בחשבון שלפעמים המוצר נראה מאוד מקצועי, וכשמקבלים אותו פיזית הוא נראה הרבה פחות. בכל זאת, כשמוצר עולה פחות 70% ממה שתמצאו בחנויות הטיולים יש לזה מחיר...
        
    אבל יש מגוון מוצרים למטיילים שבהם אפשר להסתפק באיכות בינונית ולא מותג יוקרתי שעולה פי 3-4.
    לא הייתי ממליץ לרכוש תרמיל מסע, נעליים ומעיל רוח וגשם דרך אתר אינטרנט. גם ביגוד זה לא רעיון טוב. כיוון שהוא מגיע אליכם מסתבר שהוא לא במידה שלכם וזה הופך להיות כאב ראש להחליף.
        
  • קניית ציוד בחו"ל – יש יעדים שידוע שהציוד בהם זול.
    לא כל מקום זול יש בו ציוד איכותי לקנייה. לדוגמא, בהודו לא מצאתי חנויות לציוד איכותי. יכול להיות שיש אבל תוך כדי טיול לא מצאתי בקלות חנות כזו.
        
    לעומת זאת בנפאל השכנה, יש מלאי חנויות של ציוד גם מקצועי וגם חיקוי והמחירים בהן נמוכים.
    מי שמגיע לדרום אמריקה ומתחיל מארגנטינה- צ'ילה, רכישה של ציוד בצ'ילה של החברה הצ'ילאנית DOITE תחסוך לו 50% בהוצאות רכישת הציוד.
        
    עדיין יש הרבה מדינות שהמחירים די זהים לארץ ולכן כדאי לרכוש את הציוד בארץ, גם יותר בטוח, גם שירות יותר טוב וגם לחזק את הכלכלה שלנו.
        
  • השכרת ציוד – לא חובה לרכוש את כל הציוד. תלוי מאוד מה אופי הטיול שאתם מתכננים. כשטיילתי בדרום אמריקה, שם יש רושם שכולם מגיעים לעשות טרקים בלי הפסקה. מסתבר מבדיקה שעשיתי מול עשרות מטיילים, ששליש בכלל לא בקטע של טרקים, ומחצית מהנותרים בקטע של לעשות מעט טרקים, בד"כ רק את הטרקים הנחשבים ביותר. כך יוצא שבכל  מדינה הם עושים בין טרק אחד לשלושה מקסימום. ברוב הטרקים יש אפשרות להשכיר ציוד או לצאת דרך סוכנות שדואגת לכל הציוד.
        
    גם בטיול בנפאל, רוב המטיילים עושים טרק אחד מקסימום שניים. ובכל טרק בנפאל אפשר לשכור ציוד בעיירה התיירותית הקרובה ממנה יוצאים לטרק.

   

לחצו כאן לרשימה מסודרת על ציוד שלדעתי צריך, לא צריך או נחמד שיהיה עם הדגשה מה אפשר לקנות בארץ ומה בחו"ל >>

    

    
לסיכום

    
לפני רצים לקנות ציוד. חשוב לברר עם עצמכם מה אופי הטיול שאתם הולכים לעשות. מטיילים רבים רצים ורוכשים ציוד יקר ולא נחוץ בעוד התכנון הוא לעשות בטן גב באיזה מדינה שטופת שמש.

    

אחרי שבררתם עם עצמכם מה אופי הטיול, את הציוד אפשר להשיג בחינם (השאלה מחברים) או במחירי יד שניה מוזלים או רכישה במדינות היעד.

    
עדיין, יש את הציוד שציינתי לעייל שלא כדאי להתפשר עליו ולקנות ציוד איכותי וטוב במידה ולא הצלחת להשיג.

אסכם את תהליך התארגנות על ציוד בסכמה הבאה:

     

סכמה של קניית ציוד לטיול


         

גם שהולכים לקנות את הציוד מחנויות, רצוי לעשות סקר שוק, ולראות אצל מי יש מבצעים בהם כלול הציוד שאתם צריכים.
כדאי לבקר בחנויות עודפים של החברות השונות כיוון ששם יש לעיתים קרובות ציוד במחיר אטרקטיבי.
וכמו שתמיד אומרים, שחשוב להגיע לסופר עם רשימה מוכנה מראש, כך כדאי להגיע לחנויות אלו עם רשימה שגיבשתם בעזרת המלצות של חברים ומומחים ואל תתנו למוכר בחנות לדחוף לכם עוד "ציוד חשוב שאי אפשר בלעדיו"

   

כך או כך, שיהיה טיול מהנה ובטוח :)

כתבות אחרונות

זהירות. מחלת גבהים! – זיהוי המחלה, ודרכים להימנע ולטפל בה.

  • 3 אפריל , 2016
  • כללי
  • דרום אמריקה

מחלת גבהים זו לא גזירה משמיים. יש דרכים למנוע אותה להתכנון אליה ואם זה קורה לכם אז לטפל בה נכון כדי שהטרק יעבור כחוויה טובה ולא רעה. מה התסמינים, איך להתמודד ועוד... בכתבה הבאה

קרא עוד  

איזה יעד עדיף? המזרח הרחוק או דרום אמריקה?

  • 1 מאי , 2014
  • כללי
  • יעד כללי

איך מחליטים לאן לטוס לטיול הגדול? דרום אמריקה או המזרח הרחוק? יש כאלו שמבחינתם זה ברור, זה חלום ילדות. אחרים מתלבטים ומחפשים תשובות מחברים וממטיילים ברשת האינטרנט.

קרא עוד  

כיצד מחליטים על יעד לירח הדבש?

  • 22 אפריל , 2014
  • כללי
  • יעד כללי

חתונה נגמרה וחזרתם לשפיות. עכשיו הגיע הזמן לתכנן את החלק המהנה של החתונה... ירח הדבש! טיפים, ושלבים למציאת היעד לירח הדבש שלכם.

קרא עוד  

כמה עולה טיול בתאילנד?

  • 7 יולי , 2013
  • כללי
  • תאילנד

תשאלו אנשים שונים כמה עולה טיול בתאילנד ותמצאו הבדלים גדולים מאוד. עלות הטיול מושפעת מכמה גורמים ראשיים ועוד הרבה גורמים משניים. תלוי מאוד מי אתם ומה סגנון הטיול שאתם מתכננים. הכל על עלויות בתאילנד במאמר הבא

קרא עוד  

התנהלות כספית במהלך הטיול

  • 6 יוני , 2013
  • כללי
  • יעד כללי

מתכננים טיול ארוך? איך מתנהלים כספית? האם כרטיס אשראי בינלאומי או טרוול צ'ק? איך שומרים על הכסף ודברי הערך שלא ייגנבו? הסברים, טיפים וטכניקת "ארנק הדמה"

קרא עוד  

טיפים לקניית כרטיסי טיסה

  • 13 דצמבר , 2012
  • טיסות, טיפים
  • יעד כללי

מה חשוב לדעת לפני שקונים כרטיס טיסה, היכן לקנות ואיך לבדוק האם הכרטיס המוצע מתאים לכם. למתי לכרטס את תאריך החזרה למטיילים טיול ארוך. מידע וטיפים בכתבה הבאה

קרא עוד  

כתבות מעניינות